lördag 31 oktober 2009

United nollade Blackburn

Manchester United hänger på som en igel bakom serieledande Chelsea i Premier League. Mot Blackburn var det dock inget snack om saken - United vann med 2-0 och släppte inte till en enda målchans på 90 minuter.

Och när man har storskyttar som Dimitar Berbatov och Wimageayne Rooney så behöver man heller inte oroa sig för att producera målchanser. Mot Blackburn kunde båda titulera sig målskyttar när matchen var över.

Det första satte Berbatov i 55:e minuten. Bulgaren plockade upp ett misslyckat skott från Patrice Evra och lyfte i ett och samma moment upp bollen i luften. Samtidigt vände han sig om och drog in läderkulan läckert med högerfoten. Ett riktigt klassmål.

Rooney presenterade sig i 87:e minuten. Han höll sig framme på ett lågt inspel från samme Evra och vinklade snyggt in 2-0-målet som också blev slutresultatet.

Manchester United dominerade dock matchen redan från avspark. Berbatov hade ett friläge som han sköt utanför i första halvlek, och efter pausvilan stod inhopparen Gabriel Obertan för två brända jättechanser. Blackburn hade bara ett skott under hela matchen, vilket kom på stopptid.

Manchester United ligger därmed alltjämt tvåa i ligan, just två poäng bakom Chelsea.

Källa:Eurosport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar