lördag 31 oktober 2009

Två snabba mål sänkte Spurs

Fotboll, Premier League, Arsenal - Tottenham

Arsenal tog en traditionsenlig seger i lördagens Londonderby mot Tottenham. Hemmalaget vann med 3-0 efter att Robin van Persie och Cesc Fabregas gjort två mål inom loppet av tio sekunder i den första halvleken.

I 43:e minuten slog den spanske lagkaptenen till. Tottenham tappade bollen direkt efter avspark - sedan Robin van Persie gett Arsenal ledningen med 1-0 från nära håll - och tio sekunder senare låg bollen i nät. Fabregas tog sig förbi tre spelare under sin raid mot målet och avslutade med ett lågt och ruskigt precist skott. Utan tvekan en kandidat till Årets mål.

Målet var nådastöten mot ett Tottenham som hade gjort en blek första halvlek och skapat få målchanser. Å andra sidan var Arsenal i det närmaste hundraprocentigt under de lägen som uppstod.

Även efter pausvilan var hemmalaget läskigt effektivt. Med timmen spelad satte Robin van Persie dit 3-0 sedan han fått öppet mål på en passning från Bacary Sagna. Det innebar också att Tottenham inte vunnit ett derby mot Arsenal på 20 raka försök - senast det blev en vinst var 1999.

Arsenal gick i och med segern upp på andra plats i Premier League, men kan bli passerat redan senare på lördagen när Manchester United möter Blackburn.