lördag 31 oktober 2009

Linköping skaffade sig guldläge

Först finalvinst i svenska cupen över Umeå - sedan utklassades de fyrfaldiga mästarna med 4-0 i den allsvenska guldstriden. Under söndagseftermiddagen kan Linköpings FC säkra sin första SM-titel om Göteborg förlorar.image

Om Göteborg förlorar borta mot Djurgården på söndagen kan det historiska guldet firas redan den här helgen.

Eftersom Linköping har hela nio plusmål till godo är titeln i praktiken klar vid ett oavgjort resultat, men då får festen vänta till sista omgången är spelad på lördag.

- Helt underbart att vi gör säsongens bästa insats i det här pressade läget. Vi är starkare och rejälare och har skaffat oss ett mentalt övertag på Umeå, jublar landslagsstjärnan Caroline Seger.

ANDRA SEGERN MOT UMEÅ

Det var bara drygt två veckor sedan LFC slog Umeå i finalen av svenska cupen med 2-0 - den här gången blev siffrorna ännu större då de fyra senaste årens mästare i överlägsen stil spelades bort från guldet.

- När vi gick upp i allsvenskan första gången 1998 kunde vi nästan få stryk tvåsiffrigt mot Umeå. Jag är den enda som varit med hela resan därifrån och det är fantastiskt, säger den egna produkten Charlotte Rohlin, landslagsmittback.

STÅENDE OVATIONER

Laget hyllades med stående ovationer av de 2 723 åskådarna på Folkungavallen.

- Tråkigt att inte hela omgången spelas samtidigt, då kunde vi ha fått fira med hemmapubliken. Men inget är klart ännu, vi kan inte göra annat än att ladda inför sista matchen borta mot Örebro, säger Rohlin.

Umeå inleddes bäst, men efter Petra Larssons ledningsmål var det aldrig något snack. Linköping var bättre på allt och har nu skaffat sig en målskillnad på imponerande 45-9 efter 21 matcher.

- Vi vinner nästan alla närkamper och defensiven är lika stabil som tidigare under året. Det var ändå enormt viktigt att göra det första målet, tycker Petra Larsson.

SANKALA BESVIKEN

Umeås tränare Mika Sankala var väldigt besviken efteråt.

-Det känns ändå som att vi tappade guldet i början av hösten. På grund av alla skador och att många spelare blivit slitna orkade vi helt enkelt inte, suckar han.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar